член IATA Very nice член KTA Travelife
Home page site map
English
Қазақша
Deutsch
Русский

News

 

Eindrücke unserer Touristen

Hallo,

Het was geweldig. Alles was en werd super goed en relaxt geregeld, van de afspraken met chauffeur Brimjan (wij verstonden Ibrahim) tot de rondleiding ’op maat’ met Assemgul. Brimjan/Ibrahim was zeer flexibel waardoor we qua tijden of bestemmingen konden variëren, en, ten opzichte van de andere taxi’s die we hebben genomen om bij restaurants te komen, een zéér rustige rijder…. Assemgul was uitermate open en gezellig, wist alles en nog veel meer, helemaal goed. En het was heel prettig om meteen de eerste dag wegwijs te zijn in de stad, die groter (ruimer) was dan we ons hadden voorgesteld.

We hebben ons enorm verbaasd over het feit dat in een stad die 80% moslim is er geen enkel persoon in burka of dichtgesluierd rondliep. Het mooiste moment in dat opzicht was, dat de arabieren die op de Expo hun paviljoen hadden en wel in traditionele ’jurken’ rondliepen, met alle Kazachse bezoekers op de foto moesten.

Heel relaxt allemaal, schoon en netjes (zelfs toen er op de expo op een dag 100.000 mensen rondliepen waren de toiletten schoon), en heel aardige mensen, en een pre natuurlijk dat de jeugd behoorlijk tot goed Engels spreekt, waardoor er ook getolkt kon worden tussen de oudere bevolking en ’ons toeristen’.

Ook bijzonder om te zien dat men helemaal niet was ingesteld op toerisme (hoewel nu met de expo het iets ’normaler’ was). We werden regelmatig gevraagd waar we vandaan kwamen; veel ’vragers’ kenden Nederland of in ieder geval Europa uit studie of werk. En souvenirs of ansichtkaarten waren niet tot nauwelijks te krijgen. Helemaal niet erg, integendeel.

We waren ook erg blij met ons hotel. Tijdens o.a. de rondtoer hebben we het door jou voorgestelde hotel gezien, in een deel van de stad dat ons absoluut minder aantrok dan waar we nu zaten, ook qua loopafstand van waar we wilden fotograferen. Seven Inn is absoluut een aanrader. Het is klein, maar mede daardoor is de service van de drie dames van de receptie heel ruim en goed. Het ligt rustig, de kamers zijn goed en schoon en met goede airco, het ontbijt is adequaat, kortom: gewoon prima.

Samengevat: we waren heel verrast dat we 5000 km van huis waren maar het allemaal ’zo westers gewoon’ was. En ja, voor mijn doel, foto’s, was het prima! Binnenkort staat er wel het een en ander op mijn website, www.ddfoto.nl.

We waren heel blij dat jij alles vooraf geregeld had, dus daarvoor nogmaals onze dank. En onze verhalen zijn inmiddels door veel vrienden en kennissen gretig aangehoord.

Hartelijke groet,

Marja en Agnes

all news »

Motysheva Anara Motysheva Anara
director
mob.: +7 777 225 4037
e-mail:
Skype: Anara. Motysheva
language: englisch

Mukasheva Elmira Mukasheva Elmira
tourism supervisor
mob.: +7 701 357 6171
e-mail:
skype: akzholt
language: english

Gabdulina Assiya Gabdulina Assiya
senior manager
mob.: +7 777 235 3979
e-mail:
language:Deutsch

Arystankulova Aida Arystankulova Aida
ticket agent
mob.: +7 777 398 0677
e-mail:
Skype: Arystankulova
language: french

Motysheva Shynara
Buchhalter
mob.: +7 701 715 00 12
e-mail:

Starodumova Natalya Starodumova Natalya
outgoing manager
tel.:+7 272 3560377
mob.: +7 707 526 7686
e-mail:
ICQ: 402197954
language: eng