член IATA Very nice член KTA Travelife
Home page site map
English
Қазақша
Deutsch
Русский

News

 

Review of our tourists ( Jongenijan family from Holland)

Onze vakantie zit er op. Wat hebben wij genoten van dit prachtige land!

Alles was top geregeld. In Astana hadden wij een hele aardige gids en chauffeur. Het leuke van deze gids was, dat we het ook hadden over het gewone leven in Kazachstan, naast de bezienswaardigheden en historie. In Almaty hadden wij ook een hele leuke chauffeur (voor een week), die er ook van hield om dingen te doen en heeft ons (alleen als we het wilden) regelmatig vergezeld bij wandelingen. De Zingende duinen, Aktau mountains, de blauwe bergmeren bij Saty etc. waren schitterend. We waren ook blij dat we in de natuur extra dagen hadden. Het verblijf in Saty was super. Het eten erg goed en zo leuk opgediend met houten borden. Ook de eindeloze vlaktes hebben bij mij veel indruk gemaakt.

De treinreis van Almaty naar Turkestan was ook erg leuk. We hadden een twee-persoon cabin met privé toilet en douche. Dat was super! Daar hebben we genoten van het mausoleum en alle bezienswaardigheden en regelmatig op de foto geweest met oude vrouwtjes (o.a. zeer kleine vrouwtjes uit Oezbekistan). De mensen zijn erg aardig en spontaan. De chauffeur/gids was ook een prima man, die veel wist over de historie.

De laatste paar dagen in Jabably waren ook leuk. Aardige mensen die het pension runde. Helaas hebben we daar qua weer het iets minder gehad. We hadden alle dagen stralend weer, maar in Jabably zijn we één keer flink nat geregend (was ook wel weer mooi, omdat dan de bergen omringd worden door wolken en dit mooie foto’s opleverde) en de laatste dag kon het programma niet doorgaan vanwege de regen. De gids bood aan om eerst naar een museum te gaan, dan naar zijn dorp en een school te bezoeken en daarna bij hem thuis te lunchen. Dat was toch ook een hele belevenis. Bij de school hadden we bijna het idee dat wij de koning en koningin waren. De kinderen mochten aan ons in het Engels vragen stellen, om zo hun Engels wat te leren. Dat vonden ze best spannend, maar ook weer heel leuk om met ons als toerist op de foto te gaan. De lunch bij de gids thuis was ook echt zo leuk. Zo krijg je nog wat meer inzicht in hoe de mensen leven en wonen.

Alle verblijven waren ook heel goed. De ene iets luxer, de andere wat eenvoudiger, maar alles had zijn charmes. Alle verblijven waren keurig schoon en het eten was ook altijd goed. Het enige wat we niet lekker vonden was een ontbijt van griesmeelpap en boekweitpap, maar dat is persoonlijk (haha). Het is natuurlijk ook leuk om te zien en proeven wat regulieren maaltijden zijn en dan eten we een broodje extra als het wat minder je smaak is. Maar voor de rest waren de maaltijden echt goed.

Zoals je kunt lezen hebben we echt ontzettend genoten van het land, de mensen etc. Via deze weg wil ik je bedanken voor het regelen. Het was echt super geregeld!!


all news »

Motysheva Anara Motysheva Anara
director
mob.: +7 777 225 4037
е-mail:
Skype: Anara. Motysheva

Mukasheva Elmira Mukasheva Elmira
tourism supervisor
mob.: +7 701 357 6171
е-mail:
skype: akzholt
language: english

Gabdulina Assiya Gabdulina Assiya
senior manager
моб.: +7 777 235 3979
e-mail:
language: German

Arystankulova Aida Arystankulova Aida
ticket agent
mob.: +7 777 398 0677
e-mail:
Skype: Arystankulova
language: french

Motysheva Shynara
Accountant
mob.: +7 701 715 00 12
e-mail:

Starodumova Natalya Starodumova Natalya
outgoing manager
tel.:+7 272 3560377
mob.: +7 707 526 7686
e-mail:
ICQ: 402197954
language: english